daphnepourchez.reismee.nl

Annapurna trekking

Namaste!

Afgelopen week hadden Rene en ik dan de Poonhill trek gedaan. We hadden besloten om zonder gids de bergtoppen te beklimmen. We hadden verschillende mensen gesproken die zeiden dat het zo'n toeristische route was dat je het ook makkelijk met een kaart kon doen. Een gedetaileerde kaart aangeschaft van het Annapurna gebied en samen met de hostel eigenaar de route uitgestippeld. De planning was om er 5 dagen over te doen. Nog permits en TIMS geregeld bij een toeristen bureau, want zonder deze papieren kom je het gebied niet in.

Dinsdag 24 april waren we dan van start gegaan. De trekking begon bij het plaatsje Nayapull. Ons streven was om die dag aan te komen bij het plaatsje Ulleri, maar vanaf Tikhedhungga moest je 3000 stijlen treden omhoog klauteren, wat het zwaarste stuk zou zijn. Maar we dachten we gaan er gewoon voor! Nou, dit was zeker heel heftig en om het allemaal nog een stukje lastiger te maken begon het onderweg ook nog eens keihard te onweren en te regen en zoek dan nog maar eens een schuilplek.... Na ruim 1,5 uur na boven te hebben geklauterd kwamen we aan bij Ulleri. We verbleven in een teahouse waar we een piepklein kamertje hadden maar wel met uizicht op de sneeuwtoppen, dit was prachtig! Deze dag hadden we 1000 meter gestegen.

Dag 2 was een stuk relaxter om te wandelen want we hoefden maar weinig te stijgen. Na 5 uur wandelen kwamen we aan bij Ghorepani, dit is het dorpje wat het dichtst bij de Poonhill ligt. De volgende ochtend moesten we namelijk al om 4 uur 's ochtends beginnen met wandelen om de zonsopkomst op de Poonhill te kunnen bewonderen.
Dag 3 begon al om 3.30 am. Na me dik te hebben ingepakt vertrokken we met onze zaklamp naar de Poonhill. Het was onwijs stijl en ontzettend koud maar na een uur naar boven te hebben gewandelt hadden we het eindpunt bereikt. Boven lag tegen het vriespunt aan en dan zit je met z'n alle op een bankje gefocust te kijken naar de bergtoppen totdat de zon opkomt, dit had ook wel wat! De Poonhill ligt op 3210 meter hoogte. Het uitzicht was prachtig en rond 7 am waren we weer beneden aangekomen. Na een stevig ontbijt vertrokken we richting het plaatsje Tadapani. Deze tocht was prachtig om te wandelen want het landschap veranderde steeds. Dan loop je tussen de bergen wat daarna weer overgaat in bossen tussen prachtige rotsen en watervallen.
Dag 4 vond ik het zwaarst van de hele trekking dit kwam denk ik ook omdat ik onwijs spierpijn had gekregen in mijn benen waardoor het dalen erg lastig werd. Onderweg kwam ik een Nepali tegen en die zag dat ik zo aan het worstelen was om beneden te komen dat hij me zijn wandelstok gaf haha, dat was wel erg lief! Deze wandelstok was echt mijn redding om het volgende dorpje te bereiken! Deze dag hadden we 9 uur gelopen en 1410 meter gedaalt. We kwamen pas om 6.30 aan in het dorpje Sgauli Bajar, je kon me opvegen!
Dag 5 hoefden we maar een kleine afstand af te leggen om weer bij Nayapull aan te komen. Vanaf daar de taxi gepakt naar Pokhara. Maandag 30 april vertrokken we 's ochtends met de bus weer terug naar Kathmandu. Als je geluk hebt doet de bus er 6 uur over, maar wij kwamen pas na 8 uur in de bus te hebben gezeten weer aan in Kathmandu.

Inmiddels verblijf ik in het Valleyguesthouse in Boudha waar ik in het Marinka Children Home vrijwilligerswerk doe. Gister had ik mijn eerste dag. In het huis wonen 35 kinderen die van de straat komen en die door Lies Vink zijn opgevangen (oprichtiger van het project). Ik draai of een dagdienst van 7.30am -2pm of een avonddienst van 2pm -7.30 pm. Er hangt een gezellige sfeer in het huis en ik help voornamelijk met de kinderen naar school brengen, huiswerkbegeleiding en de begeleiding ondersteunen met het klaar maken van de avondmaaltijd. Er is nu ook een dansdocent uit Amsterdam die een dansproject met de kinderen doet. 5 mei komt een andere Nederlandse vrijwilliger waarmee ik op de zelfde groep sta en het appartement deel. Het guesthouse waar ik verblijf is ook super gezellig en ben omringt door veel Nederlanders. Voortaan ben ik bereikbaar op een Nepalees nummer:
00977 981 911 5225

Dit is het project waar ik vrijwilligerswerk doe:
www.straatkinderenvankathmandu.nl

Liefs uit Nepal

Hans [oom :-)]

Hoi Daphne, wat een tocht joh ! Als je meer dan 1000m klimt of daalt op een dag is dat een mega-inspanning en zeker rond een hoogte van 3000m. Ik lees dat je al helemaal "Verengelst" bent met a.m. en p.m. :-) Wat een mooie tochten, ik ben benieuwd naar de foto's. Het guesthouse met de kinderen klinkt goed. Vind het ook heel bijzonder dat je/jullie dit allemaal weten te regelen/te bereiken ! Als ik het goed begrepen heb, dan vliegt Mischa binnenkort in, alvast veel plezier dan verder.

Maret

Hoi bergbeklimmer, Wat een prestatie!
Dat is weer eens een andere invulling van Koninginnedag!
Ontzettend stoer dat je dit gedaan hebt.
Fijn dat je goed bent gestart in het kindertehuis en ook prettig, denk ik, om met Nederlandse leiding te werken.
Is de dansdocent toevallig Jur Bouterse?
Ik wens je heel veel succes en plezier toe de komende tijd en ben erg benieuwd naar de foto's.
Veel liefs, Maret (en Magteld)

Rory

Hoi Daf,
Goed weer van je te vernemen. Mooie tochten op het "dak" van de wereld! Geniet er maar van. Op naar het volgende avontuur. Plezier en succes aldaar.
Adios.
Rory

carrio

ik zit hier met open mond je verhaal te lezen!en wat
een leuke foto`s.wat een goed werk wordt er toch gedaan op de wereld.bijzonder!wat ben je toch een
sterke meid.oma mist je wel.ze krijgt van brian al je reisverhalen,en bewaart ze keurig in een mapje.
maar ik zie het aan haar ogen.reken erop als je terug bent,dat ze je een maatje slanker knuffelt.
ons waterbed was vannacht lek.rory lag in een klein zwembadje.luxeproblemen he.maar we hebben wel gelachen.ik mis je ook.dikke zoen,ook van camilla

Peter & Sylvia

Hoi Daph, wat een schitterende verhalen weer. Wat een klim, en dan ook zo hoog (petje af voor jullie). Leuk dat je bij het kindertehuis bent. Ook leuk dat je weer onder de Nederlanders bent. Een hele leuke tijd toegewenst met Mischa. Geniet nog maar even van alles. Hele dikke kus, Peter & Sylvia.

Leonie

Hee Daphne! Wat leuk weer om je foto's en verhalen te zien/ lezen. Zo schattig al die kindjes :)
En stoer hoor dat je die hele tocht hebt gemaakt, zo vroeg op! Zal best zwaar zijn geweest.
En ook je vliegreis, wat een gewacht joh..!
Leuk dat hier ook wat meer Nederlandse vrijwilligers zijn. Afgelopen zondag waren je moeder en Niels nog bij mij, was erg gezellig! Nou heel veel plezier (met Mischa!) nog!

xxx