daphnepourchez.reismee.nl

Na 20 uur wachten aangekomen op Kathmandu..

Lieve allemaal,

Het was me toch eenavontuur om aan te kunnen komen in Nepal, maar gister was ik dan na 20 uur wachten op het vliegveld in India aangekomen in Katmandu. Er gaat nog een heel verhaal aan vooraf...

Woensdag 18 april was dan mijn laatste dag op het project. Ik moet zeggen het was toch best wel gek om het te verlaten. De begeleider van Kutty Pappas (unit waar de kinderen verblijven met een verstandelijke/ lichamelijke beperking) had me uitgenodigd om mee te eten op de groep. Het was een super leuke dag en ze had heerlijk gekookt! Maar dan is het moment aangebroken dat je afscheid moet nemen van de volunteers en de kinderen. Sommige kinderen werden verdrietig bij mijn vertrek waardoor ik ook wat traantjes moest laten... Afscheid genomen van Pappa en de rest van de begeleiding op het project en richting het guesthouse gegaanom proberen te slapen.

Donderdag 19 april zou ik mijn vlucht om 8am hebben om vervolgens eerst naar Delhi te vliegen en vanaf daar naar Kathmandu.Ik wilde wel graag vroeg vertrekken want in India weet je maar nooit of je vast komt te zitten, je kan maar beter op alles voorbereid zijn.Ikhad met de manager afgesproken dat ik om 4.30 am opgehaald zou worden om naar het vliegveld te vertrekken. Eerst zei de manager dat ik ook makkelijk een uurtje van te voren kon aankomen. Ik kreeg meteen een flashback van het vliegveld op Sydney (mies dat wil je niet nog een 2e keer meemaken he

Wink
). Ik zag mezelf al rondrennen op het vliegveld om optijd mijn vlucht te kunnen pakken, nee... dat wilde ik niet nog een tweede keer mee maken! Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Chennai bleek dat mijn vlucht naar Delhi vertraging had. Dit word niet zoals op Schiphol omgeroepen of dat het op borden verschijnt, nee...hier moet je er zelf achterkomen.. Een medewerker vertelde mij later dat ik door de vertraging mijn vlucht naar Katmandu ook niet zou halen dus dat ticket moest omgeboekt worden. Na lang wachten werd gezegt dat ik maar beter terug kon gaan naar mijn hotel en morgen weer terug komen. Ik dacht dat ik gek werd! Samen met een Napalese familie stonden we te wachten op een alternatief. Uiteindelijk werd ons aangeboden om die zelfde avond om 7pm te vertrekken naar Delhi, zodat we de volgende dag om 6am naar Kathmandu konden vliegen. Maar dit betekende gewoon een hele dag wachten op het vliegveld in Chennai en op Delhi zou ik ook nog 6 uur moeten wachten. Maar ook mijn vlucht van 7pm naar Delhihad gewoon vertraging, het was ongelofelijk!!

Maar na 2 dagen niet geslapen te hebben ( je kon me opvegen) was ik dan gisterochtend aangekomen in Kathmandu. Ik werd door rene van het vliegveldopgehaald en we verblijven nu in een guesthouse wat net even buiten de ring van Kathmandu ligt. Het is een super gezellig hostel! Saritha, de eigenaar van het hostel kookt voor alle gasten en dan eet je gezamenlijk op kussentjes op de grond, hoe leuk is dat!! Morgen vertrekken we met de bus naar Pokhara en het plan is om vanaf daar een trekking in het Annapurna gebied te doen.

Liefs!

Peter & Sylvia

Hoi Daph, wat een avontuur, voor ons natuurlijk heel leuk om te lezen. Maar voor jou een drama. De kinderen zullen best wel gehuild hebben toen je wegging, dat kunnen we wel begrijpen. Je bent zo met ze bezig geweest. Maar, voor jou nu weer een nieuw land. Heel veel plezier en zorg goed voor jezelf. Dikke kus Peter & Sylvia.

car

lieve daphne,wat ben je toch mooi op alle foto`s.
en wat gaaf om jouw met indiase stip te zien :)
wat een bijzondere mensen om je heen,en je betrokkenheid straalt er van af.natuurlijk gaan ze jou missen!je lijkt wel een indiase schone.
kusje van carla

Maret

Lieve Daphne,

Wat moeilijk om afscheid te moeten nemen van al die lieverds. Ook zo'n gek idee denk ik, dat je ze nooit meer terug zult zien. Prachtige foto's; zoekplaatjes eigenlijk: wie is het Hollandse meisje?
Gelukkig is de vliegreis uiteindelijk toch 'goed' verlopen... Wat zul je moe zijn geweest. Eerst alle emoties en dan de spanning hoe je (nog een beetje op tijd) in Nepal komt. Lijkt me ook zo rot dat je op die momenten toch 'alleen' bent.
We zijn erg benieuwd naar je verdere belevenissen in Nepal. Hopelijk kun je echt genieten van alle indrukken!

Heel veel liefs van Hans, Magteld en mij!

Monique

Tjeetje ,wat een gedoe joh met je vertrek naar kathmandu. gelukkig ben je vol goede moed weer in Nepal aan je volgende avontuur begonnen. Veel plezier en geniet ervan !